Overige - Aggregaten

Javac - Nanomag 1500 tpm generatoren

De oplossing: de NANOMAG technologie

De internationaal gepatenteerde Nanomag borstelloze synchrone alternator is gebaseerd op de PMG technologie, maar rekent af met haar vroegere tekortkomingen (gemis aan vermogensbekrachtiging) en heeft bovendien een veel hogere COS phi (0.96) De Nieuwe NM-serie generatoren zijn dan ook het kroonstuk op deze laatste en definitieve ontwikkeling in deze technologie.

De Nanomag alternator bestaat uit 2 nieuwe elementen, t.w. het anker met daarop in vast verband de bekleding met de supermagneten, en een compensatiewikkeling samen met een roterende AVR met fijnregeling die er voor zorgt dat het wisselend spanningssignaal op de output herleid wordt tot vrijwel nul, m.a.w. men bekomt hierdoor een bijna perfecte sinus en een afwijking van maximaal 2% op de voltage en Hz, belast of onbelast. Deze technologie vermijdt het gebruik van een peperdure stuurinverter, wat resulteert in een betaalbare technologie.

Dit is de ultieme oplossing voor de problematiek van de niet-lineaire belasting, zowaar een oplossing voor een aloud technologische probleem, het is bekend dat sinds het ontstaan van de stroomgeneratoren, dit steeds een probleem is geweest van de traditionele generatoren.

De nanomag generators getuigen dan ook van uitermate puike elektrische prestaties m.n. zijn de nominale en stabiele spanning & stroom, gepaard aan een perfect actief & reactief vermogen, waardoor de capacitieve en inductieve belasting hoegenaamd geen probleem meer stellen!

Meer, vergeleken met de klassieke elektromagnetische alternatoren hebben de Nanomag alternatoren een merkelijk hogere prestatie en functie, en een veel hogere efficiëntie, maar ook kleiner, compacter, en lichter in gewicht (-30%). Dit maakt van de Nanomag alternator een “ High-Tec” super-efficiënte en energiebesparende alternator die garant staat voor extreem hoge en ongekende prestaties. Tevens biedt deze technologie een zekere besparing in onderhoud vanwege het ontbreken van koolborstels, en is er ook geen sprake van een excitatie spoel,

Naast deze eigenschappen zijn er nog een aantal opmerkelijke maar interessante “neveneffecten” die deze technologie ondersteunen. Bij resistente belasting (zoals verlichting), kan dit resulteren in een besparing van meer dan 50 gram/KW dieselolie, die een gemiddelde energiebesparing geeft van meer dan 15% in vergelijking met een traditionele generator. Deze verhoogde energie-efficiënte van 15%, leidt tot een besparing van ongeveer 1 liter per uur, (NM-30) bij een levensduur van 40.000 draaiuren resulteert dit in een netto besparing van 40.000 liter diesel, = geweldig terugverdieneffect ! , deze berekening is dan nog slechts berekend voor een nominale lineaire belasting, dit cijfer zal sterk de hoogte inschieten bij de keuze van de Nanomag generator voor niet-lineaire belastingen.

Merk
Javac
Prijs
Bel of e-mail
Interesse?
Neem contact op

Foto's

Nanomag 1500 tpm generatoren